Chiropractie is een bekende behandelmethode, een natuurlijke geneeswijze, die gericht is op het oplossen van stoornissen en (pijn)klachten aan het bewegingsapparaat. Letterlijk vertaald betekend chiropractie, met de hand beoefenen. We Care Chiropractie in Hoofddorp staat klaar om uw klachten te behandelen. Vaak kunt u al binnen 24 uur bij onze chiropractor terecht.

Chiropractie Hoofddorp.

Chiropractie Hoofddorp.

Screening chiropractie

Twijfelt u of uw klachten voor een chiropractische behandeling in aanmerking komen? Wilt u weten hoe een chiropractor u kan helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. De chiropractor stelt, vrijblijvend, vast of uw klachten door middel van chiropractie behandeld kunnen worden. Neem snel contact op en maak een afspraak. Tijdens het consult komen verschillende punten aan bod:

 • U vult eerst het intakeformulier in.
 • De ingevulde gegevens worden zorgvuldig en uitgebreid met u besproken.
 • U wordt lichamelijk onderzocht waarbij diverse chiropractische, neurologische en orthopedische tests worden gedaan.
 • Röntgenfoto’s, MRI- of CT-scan beelden worden bekeken.

Op basis van het intakegesprek en de testresultaten wordt een behandelplan op maat samengesteld. Hierbij wordt uitgegaan van uw persoonlijke behoeften. De chiropractor bespreekt het plan met u en licht de methode toe die gebruikt zal worden tijdens de behandeling.

Behandeltraject chiropractie in Hoofddorp

Een chiropractisch behandeltraject bestaat uit verschillende fasen. Afhankelijk van de aard van uw klachten, uw leeftijd en/of uw lichamelijke gesteldheid zijn meerdere behandelingen nodig.

 • Correctie. In de beginfase van het behandeltraject vinden regelmatige behandelingen plaats. De chiropractor herstelt de normale beweeglijkheid en functionaliteit van zowel de wervelkolom als uw zenuwstelsel. Blokkades worden gecorrigeerd.
 • Na de correctie fase volgt de stabilisatie. De frequentie van de chiropractische behandelingen wordt minder en de chiropractor streeft naar stabilisatie. Doel van deze fase is het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de wervelkolom. Vaak krijgt u in stabilisatie fase oefeningen mee naar huis, zodat u optimaal aan het herstel werkt.
 • Gezond blijven. Als de klachten zijn verholpen is het belangrijk om de resultaten te behouden en gezond te blijven. Geadviseerd wordt om uw wervelkolom op regelmatige basis te laten controleren, ook wanneer u geen klachten heeft. Hiermee wordt de kans op terugval verkleint en de kwaliteit van leven verbeterd.

Reken af met rugpijn

Chiropractie in Hoofddorp is o.a. gespecialiseerd in het behandelen van rugpijn. Voor de behandeling aanvangt, zal een chiropractor trachten de oorzaak van de pijn in uw onderrug te achterhalen. De behandeling is erop gericht om de pijn binnen een redelijk tijdsbestek te verminderen, zonder chirurgische ingreep en/of het gebruik van medicatie. Een chiropractische behandeling draagt er tevens toe bij dat verdere beschadiging van de zenuwen en wervelkolom wordt voorkomen. U zult merken dat de pijn soms al na de eerste behandeling afneemt. Een enkele keer gebeurt het dat u pas na een aantal behandelingen verbetering voelt.

Chiropractie voor succesvolle behandeling van Ischias

Ischias is een veel voorkomende aandoening en ontwikkeld zich vaak geleidelijk. Ischias is een gevolg van slijtage aan uw rug en het overbelasten daarvan. Typische symptomen van Ischias zijn:

 • Constante pijn aan de achterkant van het been.
 • Pijn in de bil en de achterkant van het been. Op het moment dat u gaat zitten kan de pijn toenemen.
 • Een brandend en/of tintelend gevoel in het been. Deze pijn kan uitstralen tot in de voet.
 • Problemen zoals zwakte of een verdoofd gevoel in het been en/of voet. Vaak wordt u in uw normale bewegingen beperkt.

Ischias heeft meerdere oorzaken waaronder artrose van de rugwervels, een vernauwing in de rug, een hernia, te veel spanning op de bilspieren, en vastzittende of niet goed bewegende wervels. Chiropractie in Hoofddorp kan helpen bij Ischias. Waar vroeger tegen patiënten met rugklachten veel rust werd geadviseerd, is dat bij Ischias klachten niet aan te bevelen. Regelmatig bewegen en gerichte rug oefeningen zijn nodig om de rugspieren te versterken en de pijnklachten te verminderen. We Care Chiropractie is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. lage rugklachten en Ischias. De chiropractor zal proberen uw wervelkolom zo te corrigeren dat de uiteenlopende oorzaken van Ischias optimaal aangepakt worden. Behandeling richt zich in eerste instantie op het verminderen van de pijn. Als dat gebeurd is volgt een oefenprogramma dat bedoelt is de lage rug- en buikspieren te versterken en verkorte spieren te stretchen of rekken.

Chiropractie werkt ook preventief

Een gezond en optimaal werkend lichaam, heeft een groot zelf herstellend vermogen. Factoren zoals ongelukken, chronische stress en pijnklachten verminderen dit vermogen. Het doel van chiropractie is, naast pijn en lichamelijke ongemakken te bestrijden, het preventief behandelen van uw lichaamsfuncties. Een wervelkolom heeft regelmatige controles en onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. De wervelkolom wordt dagelijks aan verschillende vormen van stress onderworpen. Zware arbeid, een verkeerde houding of een ongeluk kunnen uw wervelkolom uit balans brengen en de optimale werking verstoren. Heeft u eerder klachten laten behandelen? Laat uw wervelkolom dan regelmatig door een chiropractor controleren. Hiermee voorkomt u klachten en een terugval.

Vergoeding chiropractie in Hoofddorp

Denkt u na over een chiropractische behandeling? U heeft voor een behandeling bij We Care Chiropractie in Hoofddorp geen verwijzing van uw huisarts nodig. De chiropractische behandelingen vallen onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Dat betekent dat de kosten van de behandeling meestal gedeeltelijk of volledig vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Vergoeding vindt uitsluitend plaats vanuit een aanvullende zorgverzekering. De mogelijkheden worden vermeld in de polisvoorwaarden die u heeft ontvangen. De kosten worden na elke behandeling met u afgerekend. Bent u verhinderd of kunt u de gemaakte afspraak niet nakomen? Zeg deze dan minimaal 24 uur van tevoren af, zodat er geen annuleringsbedragen in rekening worden gebracht.

Gratis chiropractie consult in Hoofddorp

Zoekt u een oplossing voor pijnklachten? Heeft u last van artrose, migraine of aangezichtspijn? Wellicht dat chiropractie u van uw klachten af kan helpen. Maak een afspraak voor een gratis consult bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. Binnen onze kliniek zijn een chiropractor, acupuncturist en een fysiotherapeut werkzaam, zodat een optimaal behandelplan samengesteld kan worden. Vaak kunt u al binnen 24 uur bij ons terecht. Een afspraak maken? Bel met We Care Chiropractie in Hoofddorp of vul het contactformulier in.