Iedereen, van jong tot oud, die bekend is met klachten aan het bewegingsapparaat kan baat hebben bij chiropractie. Chiropractie is een geneeswijze die zich richt op specifieke lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten, maar ook andere klachten die hun oorsprong vinden in het zenuwstelsel, de wervelkolom of spieren en gewrichten kunnen met behulp van chiropractie behandeld worden. Een chiropractor in Hoofddorp behandelt meer klachten dan veelal wordt aangenomen.

Chiropractor Hoofddorp.

Chiropractor Hoofddorp.

Chiropractor heft blokkades op

Ieder teken van pijn, tintelingen of ongemak is een reden om een afspraak te maken bij de chiropractor in Hoofddorp. Uw lichaam geeft signalen af om aan te geven dat er iets niet in orde is. De chiropractor zoekt naar de oorzaak van de problemen. Chiropractische behandelingen zijn effectief bij onder meer rug- en nekklachten al dan niet met uitstralingspijn naar uw benen en armen. De chiropractor kan helpen bij:

 • Rugpijn, hernia, lumbago
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Nek- en schouderpijn
 • Armklachten
 • Uitstralingspijn
 • Bekkeninstabiliteit en heupklachten
 • Hoofdpijn, migraine
 • Sportblessures

De chiropractor van We Care Chiropractie behandeld veel voorkomende lichamelijke klachten en heft blokkades in het lichaam op. Onze chiropractor heeft uitgebreide kennis van het lichaam, de wervelkolom en het zenuwstelsel. De behandeling beperkt zich niet alleen tot het lichamelijke, maar kan gecombineerd worden met aanpassingen in uw levensstijl en/of de voeding. Twijfelt u of uw klachten met een chiropractische behandeling verbetert kunnen worden? Aarzel niet om contact met de chiropractor in Hoofddorp op te nemen en een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Chiropractor voor iedereen

Chiropractie is effectief en verbetert de kwaliteit van uw leven. Behandelingen zijn niet aan een leeftijd verbonden. Zowel baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen baat hebben bij chiropractie. Bij het eerste onderzoek kijkt de chiropractor of er factoren zijn die een behandeling onmogelijk maken zoals tumoren, ernstige botontkalking, botfracturen en/of open wonden. Voor een snel herstel is het aangeraden om in geval van acute klachten snel met een behandeling te beginnen. Zo kunt na het ‘door uw rug gaan’, of met een whiplash en hernia ook bij de chiropractor terecht.

Preventie voorkomt klachten

Acute klachten worden veroorzaakt omdat uw hersenen de signalen van zenuwimpulsen niet of te laat opvangen. Uw lichaam reageert te laat, waardoor banden en spieren gerekt worden. De chiropractor bekijkt niet alleen de locatie waar u pijnklachten ervaart, maar gaat op zoek naar de oorzaak zodat uw lichaam terug in balans kan worden gebracht. Dit bespoedigt het herstel en met regelmatige controles kan in de toekomst herhaling voorkomen worden. Preventieve behandelingen zijn erop gericht om spanning en/of blokkades vroegtijdig op te sporen en behandelen voordat ze klachten veroorzaken.

Behandelmethodes chiropractor in Hoofddorp

Chiropractische behandelingen staan bekend om de manier waarop de verschillende drukpunten worden gemanipuleerd. In de volksmond wordt dan ook regelmatig gesproken over kraken en naar de kraker gaan. Moderne chiropractie bestaat uit meerdere behandelmethodes. Een hele snelle, gecontroleerde rekbeweging wordt manipulatie genoemd. Het doel van deze behandeling is de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren en herstellen. Het manipuleren heeft tot gevolg dat kleine gasbellen in het gewricht ontstaan, die het typische kraakgeluid veroorzaken. Afhankelijk van uw klachten kiest de chiropractor voor een bepaalde behandelmethode die past bij uw individuele behoeften. Andere technieken zijn:

 • Activator
 • B.E.S.T.
 • Bloktechniek
 • Craniosacrale therapie
 • Drukpunt therapie
 • Flexie of distractietechniek
 • Gonstead techniek
 • Manipulatie
 • Mobilisatie

Onderzoek chiropractische behandeling

Een chiropractische behandeling wordt voorafgegaan door een consult c.q. onderzoek waarbij de aard van uw klachten in kaart worden gebracht. Het gesprek gaat over de pijnklachten die u ervaart, waardoor de chiropractor een indicatie krijgt over de oorzaak. U wordt lichamelijk onderzocht waarbij een aantal neurologische, orthopedische of chiropractische tests worden afgenomen. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt beslist of chiropractie een oplossing biedt voor uw klachten, of dat verwijzing naar een andere specialist beter is. De chiropractor in Hoofddorp is gespecialiseerd in chiropractie, maar kent de methoden om een algemene diagnose te stellen. Dit maakt een vlotte samenwerking met artsen en andere specialisten mogelijk. Op deze manier is het mogelijk de oorzaak van uw klachten beter in beeld te brengen en te beoordelen welke behandelmethode geschikt is om uw gewrichts-, schouder-, rug,- of nekklachten te verbeteren.

Veilige chiropractie behandeling

Iedere medische behandeling bevat een zeker risico. Chiropractie is wereldwijd erkend als een veilige behandelmethode. De kans dat er iets misgaat of dat er complicaties optreden is bij behandelingen die worden toegepast door ervaren chiropractor één op vijf miljoen. Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt vanuit aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Het eigen risico is niet van toepassing. Een chiropractor gaat niet zomaar over tot een behandeling. Naast het uitgebreide onderzoek met de verschillende testen wordt ook de structuur van uw wervelkolom in beeld gebracht. Dit kan gebeuren door het maken van röntgenfoto’s. Heeft u recentelijk foto’s of een MRI scan laten maken? Neem deze dan mee naar het consult. Pas na het intakegesprek, het lichamelijk onderzoek en het bekijken van de foto’s of scanbeelden wordt een behandelplan op maat samengesteld.

Gratis intakegesprek

Bent u benieuwd of chiropractie een oplossing voor uw pijnklachten is? Meld uzelf aan voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. De ervaren chiropractor luistert naar de klachten die u ervaart en beantwoord de vragen die u heeft. Tijdens het consult vindt een lichamelijk onderzoek plaats en wordt getracht de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Er wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld, waarbij de chiropractor de behandelmethode toelicht. U wordt verzocht om actuele informatie over uw gezondheid mee te nemen naar het consult. Hierbij kunt u denken aan onderzoeksresultaten, röntgenfoto’s, MRI- of CT-scan beelden. De chiropractor staat voor u klaar en u kunt bijna altijd binnen 24 uur bij onze kliniek terecht. Naast een chiropractor zijn in de kliniek ook een acupuncturist en fysiotherapeut werkzaam. Zo kan een klacht optimaal en indien nodig aanvullend behandeld worden. U kunt een afspraak maken bij We Care Chiropractie door telefonisch contact met ons op te nemen. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen of het online contactformulier in te vullen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord en bevestiging van de afspraak.

Gerelateerde ondwerpen: