Vrij bewegen, sporten, werken en zorgeloos van uw hobby genieten. Pijnvrij bewegen, willen we allemaal. Naarmate u ouder wordt verandert er veel in uw lichaam. De natuurlijke soepelheid wordt minder en ook de beweeglijkheid en flexibiliteit van uw gewrichten en spieren neemt af. U kunt last krijgen van gewrichtsklachten. Chiropractie kan een goede oplossing bieden voor uw gewrichtsklachten in Hoofddorp.

Gewrichtsklachten door artrose

Gewrichtsslijtage, ook wel artrose genoemd, is een proces waarbij het aanwezige kraakbeen in uw gewrichten afneemt. Artrose is een veelvoorkomende vorm van reuma. Gewrichtsslijtage ontstaat als er meer kraakbeen verloren gaat dan dat uw lichaam produceert. De kwaliteit en hoeveelheid van het kraakbeen in de gewrichten verslechtert en gaat soms helemaal verloren. Artrose verminderd bovendien de noodzakelijke ‘smeervloeistof’ in het aangetaste gewricht. De gewrichten hebben deze vloeistof nodig om soepel te kunnen bewegen en schokken op te vangen. Wanneer het kraakbeen en de vloeistof worden aangetast, schuren de botten over elkaar en dat veroorzaakt pijn. Gewrichtsklachten als gevolg van artrose komen voor in:

  • De nek, rug en schouders.
  • De knieën, enkels, voeten en heupen.
  • De polsen en vingers.

Alhoewel slijtage en botontkalking natuurlijke processen zijn, is het niet nodig om met pijn te blijven functioneren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is artrose niet alleen een aandoening die ‘oudere mensen’ treft. Ook jongeren kunnen met gewrichtsklachten in Hoofddorp te maken krijgen. Vaak zijn de klachten dan te wijten aan zware fysieke arbeid en/of overgewicht.

Gewrichtsklachten en chiropractie

Gewrichtsklachten of artrose komen regelmatig voor. Waar vaak wordt gedacht dat gewrichtsklachten typisch iets is om ‘mee te leren leven’, is behandeling wel degelijk mogelijk. Aan de slijtage zelf is helaas niets te doen. Wat door slijtage is verdwenen kan ook door een chiropractor niet nieuw gemaakt worden. Wat wel mogelijk is, is pijn bestrijding door middel van een chiropractische behandeling. De chiropractor kan ook de beweeglijkheid van de aangetaste gewrichten optimaliseren, waardoor u minder pijn voelt. Door druk uit te oefenen op het gewricht ontstaat meer bewegingsvrijheid, waardoor ook de kwaliteit van het leven verbeterd. Het gebeurt dat de pijn die voorheen zeurend aanwezig was, na de behandeling tijdelijk helemaal verdwijnt. Om van een optimale bewegingsvrijheid te blijven genieten is het belangrijk om de chiropractor regelmatig de wervelkolom na te laten kijken. Chiropractische behandeling van gewrichtsklachten is meestal pijnloos.

Onderzoek gewrichtsklachten in Hoofddorp

Voordat de chiropractor tot behandeling overgaat, vindt eerst een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens het gesprek wordt zorgvuldig geanalyseerd hoe uw klachten zijn ontstaan en wat de oorzaak is. De chiropractor past verschillende chiropractische, neurologische en orthopedische tests toe. De uitslagen worden met u besproken en, indien u voor behandeling in aanmerking komt, ook het behandelplan wordt besproken. Vrijwel alle gewrichten kunnen door de chiropractor behandeld worden. Vaak worden de klachten veroorzaakt door een bewegingsbeperking van het gewricht. Op het moment dat de bewegingsbeperking wordt weggenomen, zullen de gewrichten en spieren herstellen. U merkt dit aan een afname van de pijn en een toename van de beweeglijkheid.

Chiropractie en in beweging blijven

Artrose is een natuurlijk verouderingsproces wat helaas niet volledig voorkomen kan worden. De ontwikkeling van artrose is wel deels beïnvloedbaar. Om de kans op de ontwikkeling van artrose te verkleinen is het belangrijk om verse, gezonde voeding te eten, voldoende water te drinken en in beweging te blijven. Gezonde voeding geeft uw lichaam en de diverse lichaamsfuncties voldoende bruikbare bouw- en grondstoffen. Het drinken van water optimaliseert de verteringsprocessen en zorgt ervoor dat afvalstoffen niet in te hoge hoeveelheden worden opgebouwd. Bewegen bevordert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de lichaamscellen van voedingsstoffen worden voorzien. Bewegen voorkomt verstijving, waardoor artroseverschijnselen minder snel tot uiting komen.

Chiropractische controle gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten kunnen toenemen door een combinatie van uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden. Ook een verkeerde houding en/of een ongeval kunnen de pijn van gewrichtsklachten doen verergeren. Vooral als gewrichten met artrose overbelast worden kunnen stijfheid en pijn optreden. Om verergering van de klachten te voorkomen is het belangrijk om uw gewrichten regelmatig door de chiropractor te laten controleren en behandelen.

Behandeltraject gewrichtsklachten

Een chiropractische behandeling van gewrichtsklachten in Hoofddorp bestaat uit meerdere sessies. Waar in de beginfase behandeltechnieken worden toegepast om de pijnklachten weg te nemen, draait het in een volgende fase om stabilisatie en behoud van de verbeterde bewegingsvrijheid. Het is ook in deze fase dat de chiropractor van We Care Chiropractie u oefeningen geeft die u thuis kunt doen. Deze regelmatige oefeningen dragen bij aan het beweeglijk blijven van de gewrichten. Om te voorkomen dat de klachten terugkeren en/of toenemen worden regelmatige controles geadviseerd.

Geen wachtlijst chiropractie

We Care Chiropractie in Hoofddorp biedt chiropractische behandelingen aan. Vaak kunt u al binnen 24 uur bij de chiropractor terecht. Beschikt u over medische informatie over uw aandoening? Heeft u recente röntgenfoto’s of scan beelden? Neem deze mee naar het consult, de chiropractor kan hiermee uw situatie goed in beeld brengen. Als er sprake is van acute klachten die door middel van chiropractie behandeld kunnen worden, kan vaak de eerste behandeling aansluitend op het onderzoek plaatsvinden.

Vergoeding chiropractie zorgverzekering

Chiropractie valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Vanuit de basisverzekering is vergoeding niet mogelijk. Veel aanvullende zorgverzekeringen hebben vergoedingsmogelijkheden voor chiropractie. Uw zorgverzekeraar hanteert voorwaarden bij het toezeggen van een vergoedingsbedrag. Dit wordt vermeld in de polisvoorwaarden. Wanneer u recht heeft op een vergoeding, is het eigen risico niet van toepassing.

Consult chiropractor Hoofddorp

Heeft u regelmatig last van krakende gewrichten? Veroorzaken uw gewrichtsklachten pijn en bent u minder mobiel dan dat u zou willen? Maak een afspraak voor een intakegesprek bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. U kunt in de regel binnen 24 uur bij ons terecht. In de kliniek zijn tevens een fysiotherapeut en een acupuncturist werkzaam, zodat er eventueel een combinatie van behandelingen kan worden aangeboden. Het intakegesprek is vrijblijvend. Bent u geschikt voor een chiropractische behandeling? Het behandeltraject wordt uitvoerig met u besproken. Direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact op met We Care Chiropractie of vul het online contactformulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging.