Heup- en bekkenklachten zijn niet leeftijdsgebonden. De klachten komen voor bij zowel mannen als (zwangere) vrouwen. Problemen met de heupgewrichten kunnen pijnklachten veroorzaken. Pijn in de lies kan uitstralen tot aan uw knie. De vraag is dan waar de pijn vandaan komt. Blokkades in de wervelkolom kunnen uiteenlopende klachten veroorzaken, waarvan heupklachten een voorbeeld zijn. Heupklachten in Hoofddorp kunt u door de chiropractor laten behandelen.

Chiropractisch onderzoek heupklachten

Als u voor de eerste keer bij We Care Chiropractie komt, zal de chiropractor uitgebreid met u praten. Uw klachten worden uitvoerig besproken en de chiropractor stelt vragen over uw gezondheid, uw werkzaamheden, de sportieve activiteiten die u verricht en uw medische achtergrond. Beschikt u over recente röntgenfoto’s, CT- of MRI-beelden? Neem deze dan mee naar de kliniek. Vervolgens vindt een uitbreid lichamelijk onderzoek plaats, waarbij de chiropractor een aantal neurologische, chiropractische en orthopedische tests uitvoert. Omdat heupklachten regelmatig gepaard gaan met pijn in de lies of uitstraling naar de knie is het niet altijd duidelijk waar de klachten vandaan komen. Heupklachten en/of problemen met het heupgewricht geven ook klachten aan uw bil, maar ook de buitenkant van de heup en pijn bij het schaambeen worden vaak aan de heup toegeschreven. In praktijk blijkt vaak dat dit niet helemaal waar is en dat uw klachten veroorzaakt worden door het SI-gewricht, ook wel het bekkengewricht genoemd. Om een effectieve chiropractische behandeling voor te kunnen stellen is het belangrijk dat een chiropractor onderzoekt waar de oorzaak van uw heupklachten zich precies bevindt.

Chiropractische behandeling heupklachten in Hoofddorp

Als de onderzoeksresultaten aantonen dat uw heupklachten voor een chiropractische behandeling in aanmerking komen, wordt een behandelplan gemaakt en met u doorgenomen. Indien u dat wilt kan de eerste behandelsessie aansluitend op het onderzoek plaatsvinden. Door speciale manipulatie technieken toe te passen kan de ervaren chiropractor de spierspanning en stijfheid in de heup opheffen. De chiropractische behandeltechnieken richten zich niet enkel op uw heupgewricht, ook het bekkengewricht, uw lage rug en de spieren in het volledige gebied worden in de behandeling betrokken. Al na een behandelsessie merkt u dat de pijn vermindert en dat u zich makkelijker kan bewegen.

Gefaseerde chiropractie bij heupklachten

Een chiropractische behandeling bij We Care Chiropractie in Hoofddorp bestaat uit drie fases:

  • Correctie. De eerste fase van de behandeling is erop gericht om uw pijn en andere klachten te verminderen. De chiropractor heft de blokkades en irritaties van de wervelkolom en het zenuwstelsel op. Deze tijdelijke verlichting van de heupklachten betekent niet direct dat de oorzaak van de klachten is verdwenen. Uw lichaam heeft tijd en oefening nodig om te stabiliseren.
  • Stabilisatie. Uw wervelkolom zal zich langere periodes stabiliseren door de chiropractische correcties. In de stabilisatiefase merkt u dat uw klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Dankzij de stabilisatie krijgen zwakkere lichaamsdelen de kans en tijd om aan te sterken en te herstellen.
  • Onderhoud. In de onderhoudsfase is uw wervelkolom gestabiliseerd en minder gevoelig voor stress. Het is nu van belang om ervoor te zorgen dat de klachten zich niet kunnen herhalen. Laat uw wervelkolom regelmatig door de chiropractor controleren. In overleg met de chiropractor kunt u onderhoudsbehandeling plannen.

Chiropractische oefeningen

Na het eerste onderzoek en een of meerdere behandelsessies kan de chiropractor u thuisoefeningen geven. Deze oefeningen zijn erop gericht uw herstel te bespoedigen. Doe de oefeningen alleen als uw chiropractor dat adviseert. Begin niet met oefeningen die u online tegenkomt, maar wacht tot de chiropractor de geschikte oefeningen voor uw klachten met u heeft geoefend. Ervaart u tijdens het doen van de oefeningen pijn of ongemak? Stop dan met de oefening en vraag aan de chiropractor wat u kunt doen.

Preventie voorkomt herhaling

Wanneer een lichaam optimaal werkt, is het zelf herstellend vermogen groot. De chiropractor verbetert lichaamsfuncties zodat de stress verminderd. De kwaliteit van het leven verbeterd omdat u klachten- en pijnvrij kunt functioneren. Waar een auto regelmatig onderhoud nodig heeft, geldt dat zeker ook voor uw wervelkolom. De wervelkolom wordt dagelijks aan stress en druk blootgesteld. Zwaar werk, een verkeerde houding en overbelasting kunnen blokkades veroorzaken waaruit klachten ontstaan. Laat uw wervelkolom daarom regelmatig controleren. Een gezonde, rechte wervelkolom is vele malen sterker dan een wervelkolom met blokkades. De chiropractor past preventieve onderzoeken en behandelingen toe om uw wervelkolom in optimale conditie te houden.

Vergoeding chiropractie

Voor een chiropractische behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Behandelingen worden vaak volledig of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed. Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Het eigen risico is niet van toepassing. Uw zorgverzekeraar kan voorwaarden hanteren om tot vergoeding over te gaan. U kunt dit navragen en/of nalezen in de polisvoorwaarden. De kosten van het onderzoek en de chiropractische behandeling worden in de kliniek betaald. Kunt u om wat voor reden dan ook een gemaakte afspraak niet nakomen? Probeer deze dan minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen, anders kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht.

Chiropractor in Hoofddorp

Woont u in de omgeving van Hoofddorp en heeft u last van acute of chronische heupklachten? Maak dan nu een afspraak bij We Care Chiropractie. In de meeste gevallen kunt u al binnen 24 uur bij de ervaren chiropractor terecht. Een chiropractor behandelt meer klachten dan u wellicht denkt. De meeste aandoeningen van de wervelkolom en het zenuwstelsel komen voor een chiropractische behandeling in aanmerking. Bij We Care Chiropractie werken ook een fysiotherapeut en een acupuncturist, zodat een optimaal behandelplan kan worden aangeboden.

Gratis adviesgesprek chiropractor

Heeft u last van heupklachten? Zoekt u een alternatieve behandelmethode zonder dat u geopereerd moet worden? Bespreek uw klachten met een chiropractor. Het eerste consult in de kliniek is gratis. Aansluitend op het onderzoek kan de eerste behandelsessie plaatsvinden. Chiropractische behandelingen zijn nagenoeg pijnloos en uw heupklachten worden effectief aangepakt. De behandeltechniek wordt toegelicht tijdens het adviesgesprek bij de chiropractor. Meer weten of direct een afspraak maken bij de chiropractor in Hoofddorp? U kunt bij We Care Chiropractie telefonisch een afspraak maken. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Een medewerker neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.