Hoofdpijn is een veel voorkomende en vaak terugkerende klacht bij zowel jongeren, volwassenen als ouderen. Hoofdpijn onderscheidt zich en kent verschillende vormen. Hoofdpijn is niet alleen vervelend voor uzelf, maar ook uw omgeving kan door uw klachten geraakt worden. Dagelijks te maken hebben met hoofdpijn / migraine in Hoofddorp is een vervelend probleem. De chiropractor van We Care Chiropractie helpt u met het vinden van een oplossing om uw klachten te verminderen en/of weg te nemen.

Soorten hoofdpijn en klachten

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Waar de meeste mensen hoofdpijn met een standaard pijnstiller bestrijden, is niet iedereen geholpen met een paracetamol. Hoofdpijn heeft verschillende vormen en uit zich op diverse manieren.

• Spanningshoofdpijn. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. De pijn zit vaak aan beide zijden van het hoofd. Mensen met spanningshoofdpijn hebben het gevoel alsof er een strakke band of riem om het hoofd zit.
• Hoofdpijn als gevolg van overbelasting van de nek. Deze vorm van hoofdpijn kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, een val en/of een ongeluk.
• Migraine. Migraine is een ander soort hoofdpijn. Mensen met migraine ervaren vaak een overgevoeligheid voor geluid en licht. Het komt regelmatig voor dat mensen tijdens een migraine aanval misselijk zijn, en over moeten geven.

Oorzaken hoofdpijn of migraine in Hoofddorp

De oorzaak van hoofdpijn is vaak te vinden in stress en spanning. Maar het is ook mogelijk dat u hoofdpijn krijgt door fysieke (over)belasting. Zo kunnen een val, een slechte slaaphouding, een onverwachte beweging of een langdurig verkeerde werkhouding hoofdpijn veroorzaken. Hoofdpijn ontstaat dan als gevolg van het te lang gespannen houden van zowel de nek als uw boven rugspieren, waardoor de nekwervels strak op elkaar getrokken worden. De zenuwen in zowel uw boven rug als nek raken geïrriteerd en veroorzaken spanningshoofdpijn die ook achter het oog gevoeld kan worden. Migraine heeft een andere oorzaak die te vinden is in een vernauwing van de bloedvaten in het hoofd. Als vervolgens na het vernauwen een verwijding optreedt kan hier een heftige migraine aanval op volgen. De zenuwen die de vernauwing en verwijdering veroorzaken komen vanuit uw nek en boven rug en lopen naar uw hersenen. Wervelblokkades in zowel de rug als uw nek kunnen het zenuwstelsel prikkelen.

Chiropractie bij hoofdpijn of migraine in Hoofddorp

Om snel van uw hoofdpijn af te komen is het gebruik van pijnstillers heel gewoon. Dit is echter niet de behandelmethode die de chiropractor aanbeveelt en/of toepast. Chiropractie behandelingen bij hoofdpijn of migraine zijn succesvol en helpen veel mensen van hun klachten af te komen. De behandeling is erop gericht om de bovenste nekwervels te corrigeren, zodat de beklemde zenuwen meer ruimte krijgen. In combinatie met een aangepaste werkhouding hebben veel mensen baat bij een chiropractische benadering van hoofdpijn. Migraine kan eveneens veroorzaakt worden door een wervelblokkade. Correctie door een chiropractor kan een enorme verlichting van de klachten betekenen. Vraagt u zichzelf af of spanningshoofdpijn veroorzaakt door stress ook met chiropractie behandeld kan worden? De chiropractor van We Care Chiropractie nodigt u uit voor een consult. Tijdens het lichamelijke onderzoek wordt een behandelplan opgesteld dat gebaseerd is op uw klachten en de oorzaak daarvan. Stress kan de spierspanning in uw nek verhogen, wat bewegen moeilijk maakt. De wervels worden minder beweeglijk en uw zenuwen raken geïrriteerd, waardoor onder andere spanningshoofdpijn kan ontstaan. Heeft u last van hoofdpijn of migraine? Blijf niet te lang doorlopen met uw klachten. Hoofdpijn die te lang onbehandeld blijft kan de klachten en spierspanning doen te toenemen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Een chiropractor kan u helpen en de pijn verminderen. Vaak kunt u al binnen 24 uur in de kliniek in Hoofddorp terecht voor een consult.

Chiropractische behandeling in Hoofddorp

Wat kan de chiropractor voor u betekenen?

  • Opsporen, lokaliseren en opheffen van blokkades.
  • Behandeling en corrigeren van de wervelkolom.
  • Behandelen van diverse sportblessure incl. sportmassages voor gewrichten en pijnlijke spieren.
  • Verlichten van gewricht- en spierklachten.

De chiropractor zoekt de oorzaak van uw klachten op en behandelt deze zonder dat er sprake is van een operatie en/of langdurige medicijngebruik. Een chiropractisch behandeltraject heeft diverse voordelen:

  • U krijgt meer bewegingsvrijheid.
  • In- en uitwendige pijn wordt verminderd en soms zelfs helemaal weggenomen.
  • Uw gewrichten worden soepeler.
  • Uw levenskwaliteit verbeterd.
  • U zit beter in uw vel en u heeft meer zelfvertrouwen.

Onderzoek hoofdpijn of migraine

Nadat u een afspraak heeft gemaakt bij de chiropractor, komt u naar de kliniek voor een consult. Onderdeel van het eerste consult is een uitgebreid onderzoek, waarbij diverse tests op chiropractisch, neurologisch en orthopedisch vlak worden uitgevoerd. De chiropractor vraagt naar uw klachten en op welke momenten u meer of juist minder pijn ervaart. Op basis van de resultaten en uw antwoorden kan een chiropractor de oorzaak van uw klachten diagnosticeren en een behandeling voorstellen. Blijkt dat uw klachten door een andere specialist beter of sneller opgelost kunnen worden? Dan kan verwijzing plaatsvinden.

Chiropractor, acupuncturist en fysiotherapeut

Bij We Care Chiropractie in Hoofddorp is een team van ervaren specialisten werkzaam, die u helpen bij het verminderen van de hoofdpijn en migraine klachten. Waar de behandeling in het begin gericht is op correctie, wordt na de stabiliseringsfase gericht op het behoud van de bereikte resultaten. Zo kunt u van de chiropractor handige thuisoefeningen meekrijgen die u, mits u de oefeningen dagelijks doet, helpen klachtenvrij te blijven.

Gratis chiropractie consult in Hoofddorp

Heeft u regelmatig hoofdpijn of zorgen migraine aanvallen ervoor dat u niet optimaal van het leven kunt genieten? Laat u behandelen zonder operaties of medicijnen! Kies voor een chiropractische benadering en merk dat u na een aantal behandelsessies minder last heeft van pijn en/of andere lichamelijke klachten. Diverse lichaams- en zenuwblokkades worden opgeheven en uw wervelkolom wordt, indien nodig, gecorrigeerd. Chiropractie is een behandeling die geen pijn doet en die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. We Care Chiropractie staat voor u klaar. Maak een vrijblijvende afspraak voor een consult en laat u voorlichten over een eventuele behandeling. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen of door het contactformulier in te vullen.