Chiropractische behandelingen zijn geschikt voor problemen bij jong en oud. Zowel volwassenen als kinderen en baby’s kunnen gebruik maken van chiropractie. Ook kinderen kunnen uiteenlopende klachten hebben, waarbij kinderchiropractie in Hoofddorp een oplossing kan bieden. Diverse factoren kunnen afwijkingen aan de wervelkolom van uw kind veroorzaken. Als de oorzaak van de klachten onbehandeld blijft, kunnen bestaande afwijkingen nieuwe stoornissen en irritaties veroorzaken.

Chiropractie bij kinderen

Opgroeiende kinderen kunnen om uiteenlopende redenen lichamelijke klachten ontwikkelen. Rennen, vallen, het dragen van een (te) zware schooltas. Meestal herstelt een kind snel, maar het kan gebeuren dat een klacht aanhoudt. Neem lichamelijke klachten bij kinderen serieus. De chiropractor kan uw kind helpen. De praktijk heeft uitgewezen dat kinderen vaak sneller herstellen dan volwassenen. In de meeste gevallen is er al na een aantal behandelingen een aanmerkelijke verbetering van de klachten. Veel voorkomende problemen aan de wervelkolom bij kinderen vinden hun oorzaak in een van de volgende situaties:

 • Het gebeurt soms dat een kind het ene been meer en anders gebruikt dan het andere. Blijft dit onbehandeld dan kan dit uiteindelijk lijden tot een lengte verschil tussen beide benen en/of een gekanteld bekken.
 • Kinderen zijn niet altijd even voorzichtig en vallen in de opgroeiende fase regelmatig. Verkeerd en vaak vallen kan de juiste ontwikkeling van de wervelkolom verstoren. Chronische klachten zijn hier vaak een gevolg van.
 • Verkeerde lichaamshouding.
 • Sportblessures.
 • Het regelmatig dragen van te zware (school)tassen.
 • Stress en spanning.

Wanneer de wervelkolom als gevolg van een van bovenstaande oorzaken scheef gaat staan, is dat niet alleen nadelig voor de onderrug van uw kind. Ook de enkels, heupen, knieën, bovenrug en nek kunnen afwijkingen en irritaties ontwikkelen. Blijven de klachten te lang onbehandeld dan gaan uiteindelijk de rugwervels en andere gewrichten vastzitten.

Klachten die een chiropractor bij kinderen kan behandelen

De chiropractor in Hoofddorp behandelt uiteenlopende klachten bij volwassen én bij kinderen. Zo kunnen onder ander rug-, nek-, en schouderklachten behandeld worden en bieden chiropractische behandelingen uitkomst bij hoofdpijn en klachten die geassocieerd worden met scoliose. Positieve ervaringen zijn er ook met het behandelen van bedplassen, regelmatig terugkerende oorontstekingen, ADHD en autisme.

Zachte, pijnloze behandeling

De ervaren chiropractor van We Care Chiropractie in Hoofddorp stemt de behandeling af op de leeftijd van uw kind. Behandeling vindt plaats met zachte technieken. Kinderchiropractie is niet pijnlijk en de chiropractor legt steeds duidelijk uit wat er gebeurt en waarom iets gebeurt. Het doel van chiropractische behandelingen bij kinderen is om de beweeglijkheid van de wervelkolom te verbeteren en optimaliseren. De verschillende lichaamsfuncties worden hersteld en de klachten nemen af. De chiropractor geeft advies over een goede lichaamshouding. Tegelijkertijd kan uw kind oefeningen voor thuis mee krijgen. Hierdoor kan er tussen en na de behandelsessie bij de chiropractor verder gewerkt worden aan een gezonde wervelkolom. Het kan bovendien zinvol zijn om de wervelkolom van uw kind iedere 6 tot 12 maanden door de chiropractor te laten controleren. Door op jonge leeftijd klachten aan de wervelkolom op te lossen, wordt de kans op herhaling van vergelijkbare klachten in de toekomst vermindert.

Kinderchiropractie bij scoliose

Scoliose is een scheefstand, zijwaarts, van de wervelkolom. Het is een klacht die zowel bij kinderen als volwassenen voorkomt. De leeftijd waarop een scoliose tot ontwikkeling komt is vaak tussen 9 en 13 jaar. Veel kinderen bevinden zich in deze periode ook in een groeifase. Scoliose kan zowel lage rug- als nekklachten veroorzaken. Kinderen met scoliose ervaren ook regelmatige pijn tussen de schouderbladen. Chiropractische behandeling van scoliose begint met een onderzoek van de wervelkolom. De chiropractor achterhaalt op deze manier de oorzaak van de afwijkingen. Doel van de behandeling is om de beweeglijkheid van de wervelkolom te vergroten, de lichaamshouding te verbeteren en functie van geïrriteerde zenuwen te herstellen. Om de wervelkolom van uw kind gezond te houden kan de chiropractor oefeningen voorschrijven. Een enkele keer is een hakverhoging nodig bij scoliose. Op het moment dat het gewenste resultaat is bereikt, worden regelmatige controlebehandelingen geadviseerd. Zo behoudt uw kind optimale en pijnloze bewegingsvrijheid.

Voordelen kinderchiropractie in Hoofddorp

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze waarbij geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen en/of operatieve ingrepen. De voordelen van chiropractie bij kinderen zijn:

 • Optimalisatie van een juiste werking van het zenuwstelsel.
 • De ontwikkeling van uw kind wordt verbeterd.
 • Ondersteunen van de vorming van normale kromming in de wervelkolom. Deze kromming is nodig voor zowel beweging, schok absorptie, een recht postuur, balans en bescherming van de zachtere weefselstructuren.
 • Pijnklachten worden verminderd.
 • Een correctie houding van de wervelkolom wordt bevorderd en gestimuleerd.

Chiropractie is veilig voor kinderen

Kinderen kunnen, net zoals volwassenen, als gevolg van uiteenlopende oorzaken een chiropractische behandeling nodig hebben. Bewezen is dat kinderen vaak sneller herstellen dan volwassenen, en al na een paar behandelingen is verbetering zichtbaar. De behandeltechniek wordt door de ervaren chiropractor afgestemd op de leeftijd van uw kind. Mede door het uitgebreide lichamelijk onderzoek dat aan de behandeling voorafgaat, zijn de chiropractische technieken veilig. Wordt tijdens het onderzoek iets gevonden dat niet door de chiropractor behandeld kan worden, dan wordt u doorverwezen naar een specialist.

Gespecialiseerde kinderchiropractie in Hoofddorp

Heeft uw kind lichamelijke klachten en zoekt u een pijnloze, alternatieve behandelmethode? Wellicht dat een chiropractische behandeling een oplossing kan bieden. We Care Chiropractie in Hoofddorp is gespecialiseerd in kinderchiropractie. Vaak kunt u al binnen 24 uur terecht voor een onderzoek. Heeft uw kind baat bij een combinatie behandeling met acupunctuur of fysiotherapie? Bij de kliniek zijn ook een fysiotherapeut en acupuncturist werkzaam. Verschillende behandelmogelijkheden bij elkaar onder één dak, biedt optimale behandelmogelijkheden. Juist, ook voor kinderen.

Consult kinderchiropractie

Wilt u een afspraak bij de chiropractor in Hoofddorp? De praktijk is telefonisch bereikbaar. Beschikt u over recente röntgenfoto’s en/of CT- of MRI-beelden van uw kind? U kunt deze meenemen naar het adviesgesprek, de chiropractor kan de beelden ter beoordeling van de klachten gebruiken. De chiropractor voert een aantal neurologische, orthopedische en chiropractische tests uit bij uw kind, waarna een behandelplan wordt voorgesteld. Een afspraak bij We Care Chiropractie maakt u door telefonisch contact op te nemen. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna een van de medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u opneemt.