Merkt u dat u als gevolg van stijf- en stramheid moeilijker kunt bewegen? Myo-fascial release in Hoofddorp kan een goede behandeling voor u zijn. Deze vorm van fysiotherapie is erop gericht om door middel van milde massagetechnieken de fascies, een type bindweefsel, in uw lichaam te ontspannen. Myo-fascial release technieken zijn erop gericht u beter en zonder stramheid te laten bewegen.

Driedimensionaal fascia netwerk

Een groot aantal spieren in uw lichaam zijn met elkaar verbonden door een bijzonder type bindweefsel, fascia genoemd. Dit driedimensionale fascia netwerk zit verspreid door uw hele lichaam en geeft naast ondersteuning, structuur en bescherming aan het lichaam. U kunt de fascia met een spons vergelijken. Zolang de fascia nat is, zijn flexibiliteit en beweeglijkheid optimaal. Vindt verdroging plaats? Dan treden hardheid en stugheid op. Bindweefsel dat uitdroogt, maakt dat uw beweeglijkheid afneemt en pijnklachten ontstaan. Myo-fascial release technieken zijn erop gericht de fascies met toepassing van milde massagetechnieken te ontspannen. U kunt het enigszins vergelijken met triggerpoint therapie. De fysiotherapeut masseert de fascies. Met het oprekken van het bindweefsel wordt de juiste structuur hervonden, zodat uw spieren weer alle ruimte hebben om optimaal te bewegen.

Klachten behandelen met myo-fascial release in Hoofddorp

Klachten aan het bindweefsel hebben verschillende oorzaken. Van een slechte houding tot weinig beweging, maar ook lichamelijk letsel kunnen klachten veroorzaken. Klachten doen zich voor in het hele lichaam en zijn niet beperkt tot bijvoorbeeld uw armen of benen. Wel is het zo dat de meeste mensen die zich bij een fysiotherapeut melden vaak melding maken van klachten aan de rug, nek en armen. Myo-fascial release therapie kan een oplossing bieden bij klachten als:

  • Gewrichtspijn, reuma en fibromyalgie.
  • Hielspoor, een lopers knie of een shin splint.
  • Hoofdpijn en migraine.
  • Littekenweefsel.
  • Pijnklachten die ongedefinieerd zijn.
  • Rug- schouder- en/of nekklachten.
  • Stress en slapeloosheid.
  • Tennis- of golfarm.

Werkwijze myo-fascial release in Hoofddorp

De techniek wordt toegepast door een ervaren fysiotherapeut. Na een uitgebreid intakegesprek zoekt de fysiotherapeut naar de fascies in uw lichaam die losgemaakt moeten worden. Dit wordt gedaan door middel van een actieve bewegingstest en het grondig bekijken en beoordelen van uw lichaamshouding. Myo-fascial release is een stevige behandeling, maar al na een aantal sessies zijn de verbeteringen goed merkbaar. De behandelmethode kan gecombineerd worden met de zogenaamde triggerpoint therapie. Beide technieken vullen elkaar perfect aan, en worden soms tegelijkertijd aangeboden. De fysiotherapeut geeft u thuisoefeningen mee, zodat u tussen de behandelsessies door kunt oefenen en klachtenvrij blijft.

Combinatie van behandeltechnieken

Myo-fascial release is vaak een combinatie van bepaalde behandeltechnieken en lichte massages. De massage laat uw spieren ontspannen en heeft een positieve werking op de doorbloeding en stofwisseling. Niet alleen werkt een massage rustgeven en kalmerend, het stimuleert bovendien het zelf herstellend vermogen van uw lichaam. In combinatie met het deactiveren van triggerpoints en het losmaken van spierknopen wordt de spierspanning efficiënt verminderd. De therapie kan volledig op maat samengesteld worden. Zowel bij acute als chronische (spier)klachten kunt u vaak binnen 24 uur terecht bij de fysiotherapeut van We Care Chiropractie in Hoofddorp.

Myo-fascial release bij stramheid en stijve spieren

Beperkingen in de fascies, of het bindweefsel, veroorzaken niet alleen stijf- en stramheid. U kunt ook pijnklachten ontwikkelen en verder in uw bewegingsvrijheid beperkt worden. Myo-fascial release is een effectieve therapie die snel en effectieve resultaten biedt. De behandeling geeft verlichting bij pijnklachten, maar kan ook emotionele pijn verlichten die wordt veroorzaakt door trauma’s en/of gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Onbewust slaat uw lichaam deze herinneringen en emoties op. Om weer klachtenvrij door het leven te gaan is het van belang dat de blokkades in de bindweefsels worden opgelost. Dit kan met behulp van myo-fascial release, waarna uw lichaam weer beter in balans is.

Fysiotherapeutische behandeling

Myo-fascial release valt onder de fysiotherapeutische behandelingen. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten is de kans groot dat de behandeling gedeeltelijk of volledig wordt vergoed. Om zeker te zijn dat u voor myo-fascial release in aanmerking komt vindt eerst een onderzoek plaats bij de fysiotherapeut. Geef aan welke klachten u ervaart, hoelang de klachten al bestaan en/of er sprake is geweest van een trauma, operatie of ongeluk. In combinatie met het onderzoeken van uw spieren en gewrichten kan de fysiotherapeut een optimale behandeling voorstellen. Bij We Care Chiropractie in Hoofddorp zijn naast een gespecialiseerde fysiotherapeut ook een acupuncturist en chiropractor werkzaam. De kliniek biedt een volledig scala van behandelingen aan.

Myo-fascial release en thuisoefeningen

Het effect van een fysiotherapeutische behandeling kan versterkt worden door het doen van regelmatige thuisoefeningen. Na een aantal behandelsessies, en afhankelijk van uw situatie, geeft de fysiotherapeut u gerichte oefeningen mee die eerst in de kliniek geoefend worden. De fysiotherapeut kijkt of u de oefening op de juiste manier toepast en geeft advies hoe vaak en hoelang u de oefeningen thuis kunt herhalen.

Afspraak binnen 24 uur

We Care Chiropractie is een moderne praktijk in Hoofddorp. Verschillende therapeutische behandelmethodes worden door ervaren specialisten toegepast. U kunt vaak binnen 24 uur, ook in het weekend, terecht voor een consult. Het eerste consult is gratis en wordt gecombineerd met een uitgebreid onderzoek waarin de fysiotherapeut op zoek gaat naar de oorzaak van uw klachten. De eerste behandelsessie kan aansluitend op het onderzoek plaatsvinden.

Snel klachtenvrij door myo-fascial release

Stijfheid en stramme spieren kunnen u ernstig beperken in uw bewegingsvrijheid. Sportieve activiteiten worden op een laag pitje gezet en u past uw houding aan om de pijn te vermijden. Om op effectieve manier van uw klachten af te komen, kan een fysiotherapeut u helpen. Myo-fascial release is een innovatieve behandelmethode die erop gericht is de blokkades in de fascies op te heffen. Verbeteringen zijn al na een behandelsessie merkbaar. Wilt u weten of uw klachten met behulp van myo-fascial release behandelt kunnen worden? Maak dan vandaag nog een afspraak bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met de kliniek, of door het online contactformulier in te vullen.