Het gebeurt regelmatig dat mensen last hebben van nekklachten in Hoofddorp. Hoofdpijn, een zwaar gevoel, verminderde concentratie, moeilijkheden met in slaapvallen, hoofdpijn of slecht slapen. Nekklachten hebben uiteenlopende oorzaken en uiten zich op verschillende manieren, waardoor het soms gebeurt dat u niet eens weet dat er een probleem in de nek is.

Behandeling nekklachten in Hoofddorp

Lichamelijke ongemakken en pijn zorgen ervoor dat u minder functioneel bent en dat u niet elke dag optimaal kunt functioneren. Mensen met klachten blijven hier nog vaak te lang mee doorlopen. Velen denken dat een pijntje hier en een pijntje ‘erbij hoort’. Maar dat is niet zo. Het is niet normaal om dagelijks met nekklachten en pijn te zitten. Stelt u zichzelf eens voor dat u weer optimaal kunt bewegen. De chiropractor in Hoofddorp behandelt nekklachten op efficiënte wijze.

Oorzaak nekklachten

Nekklachten vinden hun oorsprong vaak in een disbalans. Zo kan een verkeerde houding bijdragen aan het ontstaan van problemen. Als uw hoofd naar voren hangt en de zwaartekracht zijn werk doet, gaan op den duur ook uw schouders meer naar voren hangen. U hangt op dat moment als het ware in uw lijf in plaats van rechtop te staan. Het gevolg van deze houding is dat u uw hoofd omhoog doet, omdat u niet alleen de grond wil zien. Wanneer dit gebeurt, worden diverse weefsels en structuren in uw nek geblokkeerd. Om klachtenvrij te kunnen functioneren is een goede lichaamshouding belangrijk. Een van de belangrijkste oorzaken van nekklachten is een verkeerde houding, om dit te corrigeren kan chiropractie een oplossing bieden.

Nekklachten en bewegingsbeperking aanpakken met chiropractie

Disbalans creëert gewrichten die niet in de ideale positie zitten, waardoor er druk op uw zenuwstelsel ontstaat. De hersenen hebben moeite om de signalen goed aan te sturen en langzaam ontstaan diverse, vaak vage, klachten. Door de subluxatie komt er meer spanning op de spieren te staan, waardoor zowel de gewrichten als uw spieren minder goed bewegen. Pijnklachten, maar ook kramp, zijn hiervan een van de gevolgen. In een normale situatie kunt u uw hoofd zonder problemen 80 graden zowel naar links als rechts draaien. Wanneer dit niet lukt, dan kan er sprake zijn van een of meerdere subluxaties. Heeft u naast de verminderde beweeglijkheid pijnklachten? Maak een afspraak bij We Care Chiropractie in Hoofddorp en ontdek samen met de chiropractor wat er gaande is in uw nek. De chiropractor kan bijdragen aan beter bewegen zonder dat uw wervels-, zenuwen en spieren slijten. Een lichaam dat goed kan bewegen, geeft ook op latere leeftijd minder klachten.

Chiropractor bij nekklachten in Hoofddorp

Wist u dat u vaak al binnen 24 uur bij de chiropractor terecht kunt? Tijdens een gratis consult vindt een uitgebreid onderzoek plaats, waarbij de chiropractor de oorzaak van uw klachten zoekt. Om dit te bereiken vinden verschillende chiropractische, neurologische en orthopedische testen plaats. De testresultaten in samenspraak met uw klachten vormen de basis van een chiropractische behandeling. Wijzen de resultaten op een probleem dat beter behandeld kan worden door een andere specialist, dan kan de chiropractor u doorverwijzen. Bij We Care Chiropractie zijn ook een acupuncturist en een fysiotherapeut werkzaam, zodat een optimaal behandelplan aangeboden kan worden.

Kraken of manipulatie chiropractische behandeling

Een van de meest bekende chiropractische technieken is het zogenaamde ‘kraken’ of manipuleren. De chiropractor brengt met een korte, lichte druk het betreffende gewricht in beweging. De druk heeft een positief effect op de beweeglijkheid van zowel het gewricht als de spieren en zenuwfunctie. Veel klachten verminderen aanzienlijk na een manipulatie. De chiropractor kan ook andere technieken toepassen om uw klachten te verminderen en behandelen. Welke techniek bij u wordt toegepast hangt af van de aard en oorzaak van de problemen. Naast kraken wordt ook vaak de mobilisatie techniek gebruikt. Het gewricht wordt dan langzaam weer in beweging gebracht. Andere technieken die regelmatig toegepast worden zijn zogenaamde tractie methoden. De chiropractor heeft speciale behandeltafels, waar met name mensen met klachten als ischias of hernia baat bij hebben. Tijdens de chiropractische behandeling worden ook veel spierontspanningstechnieken gebruikt. De kliniek beschikt ook over apparatuur die ingezet kan worden bij het behandelen van uw klachten.

Van uw nekklachten af in drie stappen

Zoekt u een effectieve behandeling voor nekklachten? Een chiropractische behandeling bestaat uit drie fasen.

  • Correctie. De frequentie van de behandelingen ligt in de begin fase hoog. De chiropractor zal de normale beweeglijkheid en functioneren van het zenuwstelsel en de wervelkolom herstellen. Blokkades worden opgeheven. De duur van de correctie fase is van diverse factoren afhankelijk, u kunt hierbij denken aan uw leeftijd, uw fysieke gesteldheid en de aard van de klachten.
  • Stabilisatie. De frequentie van het aantal behandelingen wordt langzaam afgebouwd. De chiropractor streeft in deze fase naar het stabiliseren van zowel uw wervelkolom als het zenuwstelsel. U krijgt thuisoefeningen die uw herstel bevorderen en die van positieve invloed zijn op het stabiliseren van de lichaamsfuncties.
  • Behoud. Als de functies van uw wervelkolom en het zenuwstelsel gestabiliseerd zijn en de klachten zijn verdwenen, dan is het belangrijk om klachtenvrij te blijven. Geadviseerd wordt om uw wervelkolom regelmatig te laten controleren. Ook wanneer u geen klachten heeft is preventief onderzoek belangrijk. U vermindert daarmee de kans op terugval en de kwaliteit van uw leven wordt enorm verbeterd. De chiropractor past regelmatig preventieve onderzoeken toe.

Vergoeding chiropractie bij nekklachten in Hoofddorp

Chiropractie valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen en behandelingen worden vanuit enkele aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Het eigen risico is niet van toepassing. Veel mensen die een chiropractor raadplegen, merken al na een eerste behandeling verbetering van de klachten. De chiropractor behandelt meer klachten dan algemeen wordt aangenomen. Heeft u last van hoofdpijn, migraine, gewrichtsklachten of een sportblessure? Chiropractische behandelingen kunnen op elke leeftijd uitkomst bieden. Zo worden ook huilbaby’s effectief behandelt.

Afspraak chiropractor Hoofddorp

Maak vandaag nog een afspraak bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. U kunt vaak de volgende dag al bij onze chiropractor terecht. Het consult is gratis. De chiropractor onderzoekt of uw klachten met behulp van chiropractie behandeld kunnen worden. Neem telefonisch contact op of vul het online contactformulier in.