Iedereen heeft wel eens last van rugklachten of rugpijn. Vaak verdwijnt deze pijn vanzelf, maar als rugklachten langdurig aanhouden gaat uw levenskwaliteit achteruit. Aandoeningen als artrose, een hernia, ischias, lumbago, spierverrekkingen en spit beperken u in uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten. Rugpijn kan met de juiste behandeling verminderd en opgelost worden. Rugklachten in Hoofddorp laat u efficiënt behandelen bij We Care Chiropractie.

Lage rugpijn

Pijn in de rug, het overkomt iedereen wel eens. Lage rugpijn, die ook wel lumbago of spit wordt genoemd, geeft pijn tussen uw onderste ribben en uw billen. De pijn verschilt in gradatie en wordt ook tijdens het bewegen gevoeld. Rugklachten in Hoofddorp komen voor bij mensen van alle leeftijden. Gemiddeld krijgt 80% tot 85% van alle mensen in westerse landen op een bepaald moment in het leven te maken met rugklachten. Een groot percentage hiervan heeft eenmalig klachten, bij andere mensen keren de klachten regelmatig terug en/of worden ze chronisch. Heeft u rugklachten en neemt de pijn niet vanzelf af? Een chiropractische behandeling kan een oplossing bieden.

Oorzaken rugklachten

Niet altijd is de oorzaak van (lage) rugpijn duidelijk. U kunt uw rug overbelasten waardoor pijnklachten ontstaan, maar ook een simpele verkeerde beweging, zwaar of verkeerd tillen, gebrek aan conditie, een ongeval, overgewicht, een verkeerde (zit)houding en/of te zware borsten kunnen rugklachten veroorzaken. In combinatie met psychosociale factoren waaronder mentale stress of angst en een te hoog werktempo kan de pijn verergeren.

Chiropractie bij rugklachten in Hoofddorp

Een van de specialisaties van de chiropractor is het behandelen en oplossen van rugklachten. Een succesvolle behandeling begint met het vaststellen van de oorzaak van uw klachten. Chiropractische behandelingen kunnen de pijnklachten binnen een redelijke termijn verminderen, zonder dat u daarvoor geopereerd moet worden en/of medicatie voor moet gebruiken. Behandeling is er bovendien opgericht om beschadigingen aan de zenuwen en de wervelkolom te voorkomen. Afhankelijk van de klachten, ervaren sommige mensen al na een behandeling een afname van de pijn. Laat u echter niet ontmoedigen als u na een behandeling een toename van de pijn ervaart. Het heilzame effect van chiropractie wordt vanzelf merkbaar. Chiropractie is een veilige en effectieve behandelmethode bij rugklachten.

Rugoperatie of chiropractie?

Medisch specialisten geven aan dat de oorzaak van lage rugpijn vaak wordt veroorzaakt door beschadigde en/of geïrriteerde tussenwervelschijven. Gedegenereerde of versleten tussenwervelschijven kunnen schade veroorzaken aan de zenuwen van uw wervelkolom waardoor de conditie van uw rug afneemt. Heeft u een tussenwervelschijf met uitpuilingen? Dan is er sprake van een hernia. Opereren kan effectief zijn bij bepaalde rugklachten, waaronder lage rugpijn en ischias. In geval van een hernia wordt een chirurgische ingreep vaak als laatste behandelmogelijkheid gezien. De ingreep kent een zeer beperkt slagingspercentage. Rugoperaties mislukken vaak, waardoor in plaats van een verbetering van de klachten alleen maar een toename van de pijn wordt geconstateerd. Chiropractie is erop gericht de bewegingen van de schijven, wervels en andere delen van de wervelkolom goed te laten verlopen. Gezonde tussenwervelschijven veroorzaken geen pijn of andere klachten. Heeft u acute rugklachten of loopt u al langer rond met lage rugpijn? De chiropractor kan voorkomen dat u uiteindelijk geopereerd moet worden om de klachten te verhelpen. Wist u trouwens dat chiropractie ook kan helpen als u al een operatie achter de rug heeft?

Behandeling van rugklachten in Hoofddorp

De meeste rugklachten hebben een functionele oorzaak, die door een arts of chiropractor herleid kan worden naar uw wervelkolom. Verschoven of vastzittende rugwervels hebben grote impact op uw dagelijks leven. Een vermoeide of pijnlijke rug heeft niet alleen effect op de manier waarop u beweegt ook opstaan, zitten, aankleden en aankleden kunnen als moeilijk ervaren worden. Aanhoudende rugpijn kan ook gecombineerd gaan met uitstralingspijn naar de armen, benen of voeten. Ervaart u naast rugpijn ook spanning tussen uw schouderbladen? Ga samen met een chiropractor op zoek naar de oorzaak van uw rugklachten. De chiropractor van We Care Chiropractie in Hoofddorp past diverse chiropractische, neurologische en orthopedische tests toe, tijdens het lichamelijk onderzoek. De testresultaten in combinatie met uw klachten kunnen de oorzaak vertellen. De meeste rugklachten kunnen met behulp van verschillende chiropractie behandelingen verminderd worden. Komt uit het onderzoek naar voren dat uw klachten niet geschikt zijn voor een chiropractische behandeling? Onze chiropractor verwijst u door naar de juiste persoon voor een passende behandeling. Voorkom dat uw rugklachten chronisch worden en raadpleeg tijdig een chiropractor.

Chronische rugklachten

Chronische lage rugpijn is een van de meest voorkomende oorzaken van werkverzuim. Langdurige overbelasting maakt uw rug stijver, waardoor verschillende lichaamsfuncties niet meer optimaal functioneren. De zeurende pijn waarmee dit gepaard gaat, maakt uw gevoel er niet beter op. Vaak kunt u al binnen 24 uur bij We Care Chiropractie in Hoofddorp terecht voor een onderzoek. Het behandeltraject wordt op maat samengesteld en als u thuis regelmatig de oefeningen doet zoals de chiropractor u voorschrijft, kunt u vlot van uw klachten verlost worden. Ook acute rugpijn kan met behulp van chiropractie behandeld worden. Het is bewezen dat een chiropractor vaak sneller en betere resultaten bereikt dan wanneer voor een traditionele rugoperatie wordt gekozen. Voordelen van een chiropractische behandeling:

  • U krijgt meer bewegingsvrijheid.
  • Verlichting van pijnklachten en/of uitstralingspijn.
  • Uw gewrichten worden soepeler.
  • U zit beter in uw vel.

Als uw voorkeur uitgaat naar behandeling bij een chiropractor, dan zijn vaak meerdere behandelsessies nodig. De chiropractor masseert en manipuleert uw lichaam op gedoseerde wijze. Na de eerste behandelingen kan het behandeltraject aangevuld worden met oefeningen die u thuis kunt doen om uw onder andere uw rugspieren te versterken. De chiropractor houdt de ontwikkeling van uw klachten of pijn nauwlettend in het oog.

Maak een afspraak voor uw rugklachten bij de chiropractor in Hoofddorp

Heeft u al enige tijd last van uw rug? Bent u kort geleden door uw rug gegaan? Maak een afspraak bij We Care Chiropractie en kom te weten of uw rugklachten met behulp van chiropractie behandeld kunnen worden. In onze moderne praktijk zijn ook een fysiotherapeut en acupuncturist werkzaam, waardoor een combinatie van behandeltechnieken voorgesteld kan worden. Een afspraak voor een gratis consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met de kliniek.