Schouderklachten. Het is een veelgehoorde, vaak pijnlijke en zelfs langdurige klacht die van invloed is op de kwaliteit van het leven. Schouderklachten in Hoofddorp hebben verschillende oorzaken en het is niet altijd even eenvoudig om de exacte oorzaak vast te stellen. Overbelasting, sportblessures, slijtage, ongevallen, langdurig een verkeerde houding aannemen en problemen in bovenrug of nek kunnen schouderklachten veroorzaken. De chiropractor in Hoofddorp biedt een niet-operatieve oplossing.

Overbelasting en schouderklachten in Hoofddorp

Mensen met een beroep waarbij er vaak boven het hoofd gewerkt wordt, zoals elektriciens en schilders, kunnen geregeld last hebben van schouderklachten. Ook het overmatig gebruik van een computermuis, in combinatie met een verkeerde houding, kan schouderklachten veroorzaken. De overbelasting zorgt voor vermoeide, verkrampte spieren. Blijven de klachten onbehandeld dan kunnen de gewrichten en kapsels geïrriteerd raken. De chiropractor van We Care Chiropractie kan verschillende behandelmethodes inzetten om u op efficiënte wijze van uw schouderklachten af te helpen. Vaak kunt u al binnen 24 uur bij de kliniek in Hoofddorp terecht.

Schouderklachten door slijtage

Een andere oorzaak van schouderklachten is slijtage, vaak gecombineerd met een verkeerde houding. Uw schoudergewricht is beweeglijk en om de stabiliteit te behouden is het gewricht afhankelijk van een optimale werking van de omliggende kapsels, pezen en spieren. Het een bekend feit dat het schoudergewricht gevoeliger is voor slijtage dan andere gewrichten. Met name bij mensen die zwaar werk verrichten of zij die langdurig een verkeerde houding aanneming. De chiropractor kan de slijtage helaas niet wegnemen of ongedaan maken. Een chiropractische behandeling is erop gericht het gewricht zo mobiel mogelijk te houden en de pijn te verminderen. De chiropractor in Hoofddorp geeft u tijdens de behandelsessies advies over het verbeteren van uw houding.

Problemen nek en bovenrug

Diverse schouderklachten worden veroorzaakt door problemen in uw bovenrug of nek. Zo gebeurt het geregeld dat mechanische problemen in de gewrichten van de nek en rug een gevolg zijn van een whiplash, een val of blessure. De problemen verstoren de werking van zenuwstelsel waardoor u te maken krijgt met uitstralingspijn naar de armen en borstkas. Het is goed mogelijk dat de oorzaak van de schouderklachten op een andere locatie zit dan op de plaats waar u pijn heeft. De chiropractor van We Care Chiropractie in Hoofddorp is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van uw wervelkolom en zenuwstelsel. De chiropractor past een aantal neurologische, orthopedische en chiropractische tests toe om de blokkades op te sporen en de schouderklachten adequaat aan te pakken.

Schouderklachten door sportblessures

Iedere sport geeft een zeker risico op sportblessures. Tennis, squash, rugby, voetbal, ijshockey, waterpolo, zwemmen, roeien, volleybal, golf en skiën zijn regelmatig de oorzaak van schouderklachten. Afhankelijk van de ernst van de blessure of het letsel wordt bekeken of de schouderklachten behandeld kunnen worden door een chiropractor. Eventueel kan een combinatie met de fysiotherapeut worden besproken. In ernstige gevallen zal een operatieve ingreep noodzakelijk zijn om de sportblessure te behandelen.

Schouderklachten als gevolg van een ongeluk

Een andere veel voorkomende oorzaak van schouderklachten in Hoofddorp is een trauma. Trauma’s kunnen een gevolg zijn van auto ongelukken, te zwaar tillen, van de trap vallen of uitglijden. De schouderklachten die ontstaan vinden hun oorzaak in gescheurde spieren en pezen of een botbreuk. Letsels die zich beperken en die geen chirurgische interventie nodig hebben, kunnen door de chiropractor behandeld worden.

Chiropractisch onderzoek bij schouderklachten

Als u met schouderklachten bij de chiropractor komt dan wordt eerst getracht de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Op basis van verschillende tests kan de chiropractor een diagnose stellen en uitleggen wat er aan de hand is. Veel klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom en het zenuwstelsel kunnen met behulp van chiropractie behandeld worden. De specifieke behandeltechnieken zijn erop gericht uw klachten te verbeteren. Blijkt na het onderzoek dat de chiropractor uw klachten niet kan verbeteren? Dan kan een doorverwijzing naar een chirurg of ander medisch specialist worden gegeven.

Chiropractische behandeling bij schouderklachten in Hoofddorp

Chiropractische behandelingen bestaan uit verschillende manipulatietechnieken. Een chiropractor heeft speciaal ontworpen behandeltafels die gebruikt worden bij het behandelen van schouderklachten. Er zijn gemiddeld 6 tot 7 behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. De kosten van een chiropractische behandeling worden vaak vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Controleer uw polisvoorwaarden.

Preventieve onderhoudsbehandeling

Wanneer uw schouderklachten door de chiropractor zijn verholpen, dan wordt de focus van de behandeling verplaatst naar het voorkomen dat herhaling optreedt. De chiropractor kan het advies geven om regelmatige oefeningen te doen. Ook kan een verkeerde houding gecorrigeerd worden, door u tips te geven voor een betere houding. Geadviseerd wordt om regelmatig uw wervelkolom door de chiropractor te laten controleren, daarmee worden eventuele problemen tijdig opgespoord en wordt voorkomen dat u nieuwe klachten ontwikkeld.

Chiropractor in Hoofddorp

We Care Chiropractie in Hoofddorp is een moderne kliniek, waar naast een ervaren chiropractor ook een acupuncturist en fysiotherapeut werkzaam zijn. Combinatiebehandelingen kunnen worden aanbevolen, zodat u optimaal behandeld wordt en snel klachtenvrij bent. Wist u dat u vaak al binnen 24 uur bij onze chiropractor terecht kunt? Acute, maar ook chronische, pijnklachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom en het zenuwstelsel kunnen doorgaans met chiropractie prima behandeld worden. Chiropractische behandeltechnieken zijn meestal pijnloos. Het zogenaamde ‘kraken’ dat u hoort, veroorzaakt geen pijn. Blokkades worden opgelost, waardoor uw lichaamsfuncties beter functioneren en pijnklachten afnemen.

Adviesgesprek behandeling schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten? Voelt u een branderige pijn in uw schouder? Straalt de pijn uit naar uw armen? Zowel acute als chronische schouderklachten kunnen door de chiropractor behandeld worden. Zonder gebruik van medicijnen en/of een chirurgische ingreep worden uw klachten verbeterd en verminderd. Wilt u van uw schouderklachten af? Maak dan nu een afspraak voor een adviesgesprek bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. De chiropractor voert een uitgebreid onderzoek uit waarbij zowel neurologische, chiropractische en orthopedische tests worden gedaan. Op basis van de onderzoeksresultaten en uw klachten wordt een behandelplan voorgesteld. De eerste behandeling kan vaak direct na het onderzoek plaatsvinden. Meer weten? Neem direct telefonisch contact op met de chiropractor.