De zwangerschap is een bijzonder periode, waarbij er veel in uw lichaam verandert. Deze veranderingen blijven niet onopgemerkt en u kunt uiteenlopende kwalen ervaren. De baby groeit en uw rug, nek en gewrichten worden meer en anders belast dan gebruikelijk. Het is niet nodig om last te hebben van klachten die met de juiste chiropractische zorg vermeden kunnen worden. Zwangerschapschiropractie in Hoofddorp is een welkome aanvulling om zowel de pre- als postnatale periode op een comfortabele manier door te maken.

Oorzaak klachten

Zwangerschapsklachten ontstaan onder invloed van hormoonveranderingen, waardoor uw spieren en banden verder uitrekken. Ook zijn uw bekken en wervelkolom tijdens de zwangerschap minder stabiel. Er komt meer druk te staan op zowel uw wervelkolom als de tussenwervelschijven. De chiropractor kan u veilig behandelen. Chiropractische behandelingen hebben geen schadelijke invloed op uw ongeboren baby. Wat kan zwangerschapschiropractie in Hoofddorp behandelen?

  • Bekkeninstabiliteit
  • Spierkrampen
  • Nek-, rug-, heup- en liespijn
  • Ischias
  • Hernia

Afwijkingen en blokkades corrigeren

De chiropractor corrigeert de blokkades en afwijkingen aan het bewegingsapparaat, zodat u weer een optimale bewegingsvrijheid van de wervelkolom en het bekken ervaart. Pijnklachten verminderen en u voelt zich actiever. Zwangerschapschiropractie in Hoofddorp heeft een positief effect op uw zenuwstelstel, en kan ook op andere vlakken een uitkomst bieden. Zo kan een chiropractor u ook helpen bij extreme misselijkheid. De zwangerschap wordt als minder belastend ervaren, en uw kindje kan zich optimaal ontwikkelen.

Voordelen zwangerschapschiropractie in Hoofddorp

Zwangerschapschiropractie is van invloed op uw algemene gezondheid en uw welzijn. Als u zichzelf goed voelt, bent u in staat om te genieten van de zwangerschap. Chiropractische behandelingen versterken uw lichaam waardoor u meer kans heeft op een vlotte bevalling en een goed herstel na de geboorte. Voordelen van zwangerschapschiropractie:

  • Wervelkolom in balans. Uw ongeboren kindje groeit en neemt toe in gewicht, waardoor uw wervelkolom anders wordt belast. Dit kan pijnklachten veroorzaken. De chiropractor houdt uw wervelkolom in balans, zodat pezen en spieren optimaal werken en het toenemende gewicht zonder klachten kunnen dragen.
  • Minder behoefte pijnstillers. Zwangerschapschiropractie is erop gericht de oorzaken van klachten en ongemak op te sporen en te corrigeren. Een goed functionerend lichaam maakt het gebruik van pijnstillers overbodig.
  • Chiropractie verstevigd gewrichten. De groeiende, zwangere buik is extra belastend voor uw benen, enkels en heupen. Met speciale druktechnieken wordt overbelasting verminderd en gewrichten verstevigd.
  • Bekken stabiliteit. Een van de meest voorkomende zwangerschapsklachten is bekken instabiliteit. Chiropractische behandelingen kunnen het bekken stabiliseren, waardoor de bevalling zowel voor moeder als baby vlotter verloopt.

Zwangerschapschiropractie voor minder pijn en ongemak

Pijn is één van de signalen waarmee uw lichaam aangeeft dat er iets niet goed is. Tijdens een zwangerschap geeft uw lichaam talloze signalen af om aan te geven dat uw lichaam veranderd. Deze veranderingen gaan niet altijd onopgemerkt voorbij en u kunt last krijgen van pijntjes en andere ongemakken. Chiropractische behandelingen zorgen ervoor dat uw lichaam beter om kan gaan met de veranderingen. Het tijdig opsporen en behandelen van blokkades heeft minder ongemakken en pijn tot gevolg.

Zwangerschapschiropractie in Hoofddorp is veilig

Genieten van een zwangerschap. Het lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is helaas vaak anders. Zwangere vrouwen hebben regelmatig last van klachten die veroorzaakt worden door overbelasting van het bewegingsapparaat, de wervelkolom, spieren en gewrichten. Chiropractie is een veilige behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde druktechnieken. Het is een natuurlijke behandelmethode, die zowel voor u als uw ongeboren kindje veilig is. De chiropractische behandeling wordt aangepast aan de zwangerschap, zodat u zich optimaal voor kunt bereiden op een probleemloze bevalling.

Chiropractische behandeltechnieken zwangerschap

Zwangerschapschiropractie beperkt zich niet tot bepaalde periodes. U kunt tot op de laatste dag van uw zwangerschap een beroep doen op de chiropractor. De chiropractor in Hoofddorp heeft een behandeltafel die zo is ontworpen dat ze ook geschikt zijn voor de behandeling van zwangere vrouwen. Naast de behandeling in de praktijk, geeft de chiropractor u ook oefeningen mee die u thuis kunt doen. Afhankelijk van uw klachten kan een chiropractor u begeleiden bij het verlichten van uw zwangerschap. Bekkenbodemspieren worden getraind, om zwangerschapsincontinentie te voorkomen. De behandeling kan tot vlak voor de uitgerekende bevallingsdatum worden gedaan. U bereidt zich op deze manier goed voor op een vlotte bevalling, terwijl de baby zich door chiropractische behandelingen optimaal kan ontwikkelen.

Geen verwijzing nodig

U heeft voor een bezoek aan de chiropractor geen verwijzing nodig van uw huisarts. Chiropractie valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen en de behandeling worden vaak volledig vergoed vanuit een aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoed de kosten niet. Bent u zwanger en heeft u last van pijnklachten? Neem contact op met We Care Chiropractie in Hoofddorp. U kunt doorgaans binnen 24 uur bij de chiropractor terecht. Behandeling begint met een lichamelijk onderzoek, waarbij een aantal chiropractische, neurologische en orthopedische tests worden uitgevoerd. Dit stelt de chiropractor in staat de oorzaak van uw klachten te vinden. De eerste behandeling kan vaak direct na het consult plaatsvinden.

Effectieve, pijnloze behandelmethode

Chiropractische behandelingen zijn pijnloos en effectief. Na een behandelsessie is verbetering merkbaar. Een volledig behandeltraject bestaat uit meerdere behandelsessies bij de chiropractor en het doen van thuisoefeningen. De chiropractor begeleidt u door de zwangerschap. Ook nadat u bent bevallen kunt u baat hebben bij chiropractische behandeltechnieken. Sowieso wordt geadviseerd om uw wervelkolom regelmatig door de chiropractor te laten controleren. Op deze manier worden eventuele blokkades tijdig gelokaliseerd en worden klachten vermeden.

Afspraak chiropractor in Hoofddorp

Een afspraak bij We Care Chiropractie in Hoofddorp is snel gemaakt. Vaak kunt u binnen 24 uur bij de ervaren chiropractor terecht, ook in het weekend. Uiteenlopende zwangerschapsklachten kunnen met behulp van chiropractie verbeterd worden. Bereidt u samen met de chiropractor voor op een vlotte behandeling en geef uw baby de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Chiropractische behandelingen zijn volkomen veilig voor u en uw ongeboren baby. Wilt u op pijnloze manier af van uw zwangerschapsklachten? Bekkeninstabiliteit voorkomen? Nek-, rug- en schouderpijn laten behandelen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij We Care Chiropractie in Hoofddorp. U kunt de kliniek zowel telefonisch als via e-mail bereiken.