Hoofdpijn & Migraine

Hoofdpijn en migraine worden nogal eens met elkaar verward, maar het zijn heel verschillende klachten. Toch zorgen beide voor veel ongemak én kunnen ze allebei vaak goed behandeld worden met chiropractie. Onze chiropractor heeft hier veel ervaring mee en zoekt eerst de oorzaak om die vervolgens effectief aan te pakken.

hoofdpijn-migraine-behandeling

Blokkades opheffen met chiropractie

Door eventuele blokkades in de nek of zenuwbanen via chiropractie op te heffen, herstelt het zenuwstelsel. Dit heeft weer positieve gevolgen op de frequentie waarmee hoofdpijn voorkomt en de intensiteit ervan. Ook kan het de klachten bij migraine verlichten.

Met cervicogene hoofdpijn naar de chiropractor

Een andere variant is cervicogene hoofdpijn die ontstaat door nek- of kaakklachten. De nek zit dan vaak ‘vast’, is minder beweeglijk en de spieren in de nek zijn erg gespannen. Ook de kaakspieren zijn dan meestal heel gespannen. Een oorzaak voor deze vorm van hoofdpijn wordt vaak gevonden in de houding van het hoofd; die staat teveel naar voren door onder andere beeldschermwerk of veel op een mobiel kijken. Ook problemen in de onderrug kunnen ervoor zorgen dat het lichaam gaat compenseren en de nek daardoor in een verkeerde houding staat. Die verkeerde houding kan met chiropractie goed behandeld worden waarna de hoofdpijn doorgaans snel afneemt.

Is het hoofdpijn of migraine?

Migraine komt in aanvallen en kan uren maar vaker zelfs dagen duren. Hoofdpijn wordt ook vaak spanningshoofdpijn genoemd. Dit is meestal milder en kan heel diverse oorzaken hebben. Waar migraine vaak aan een kant van het hoofd wordt gevoeld, kan hoofdpijn door het hele hoofd zitten en voelen alsof er een strakke band rondom zit.

Stijve nek of geïrriteerde zenuwen?

Een stijve nek of blokkade in de nekwervels heeft vaak hoofdpijn tot gevolg. En migraine kan weer leiden tot irritaties in de zenuwbanen van de nek waardoor er extra klachten ontstaan. Wat bij u de oorzaak is van uw hoofdpijn of migraine, is niet altijd te achterhalen. Maar een chiropractor kan wel bepalen of de nek uw klachten verergeren.

Maak een afspraak

Laat uw klachten effectief behandelen door een chiropractor en maak nu uw eerste afspraak bij We Care Chiropractie in. We staan voor u klaar.

Chiropractie bij hoofdpijn of migraine?

Maak daarvoor nu een afspraak!

Heeft u vaak last van hoofdpijn of migraine? Laat de chiropractor u dan onderzoeken om te bepalen of ook u behandeld kan worden tegen hoofdpijn met chiropractie. Een eerste afspraak kan bij We Care Chiropractie al binnen 24 uur plaatsvinden.