Sportblessures

Sportblessures zijn ronduit onaangenaam. Ze zijn pijnlijk, een hinderlijke onderbreking van het sporten en kunnen er zelfs voor zorgen dat werken tijdelijk niet mogelijk is. Maar elk jaar weer raken heel veel mensen geblesseerd tijdens of door het sporten. Chiropractie helpt u bij sportblessures snel weer op de been en kan zelfs preventief ingezet worden zodat u beter presteert en minder snel geblesseerd raakt.

sportblessure-behandeling

Overbelasting, verkeerd trainen of een trauma

Een blessure kan plotseling ontstaan; door een trauma als een val of botsing. Maar het kan ook het gevolg zijn van een tijdlang overbelasting of door steeds verkeerd te trainen. In dat geval is de blessure er ongemerkt ingeslopen en noemen we het chronisch. Toch kan ook een zogenoemde chronische sportblessure effectief behandeld worden door een chiropractor, net als een blessure die heel acuut is ontstaan.

Weer sporten dankzij de chiropractor

De behandeling van een sportblessure door een chiropractor is natuurlijk geheel afhankelijk van het type blessure dat u heeft opgelopen en de conditie van uw lichaam. Maar in vrijwel alle gevallen zijn de technieken die een chiropractor beheerst, voldoende om uw lichaam weer zo te corrigeren dat uw spieren en gewrichten weer beweeglijker worden en beter belastbaar. U herstelt dan van uw blessure en bent weer in staat om uw sport te beoefenen.

Betere sportprestaties en minder blessures met chiropractie

Met regelmatig onderhoud door een chiropractor, worden kleine afwijkingen in de stand van uw lichaam snel ontdekt en gecorrigeerd. Ook wordt uw lichaam sterker en kan het zwaarder belast worden. Fysiek bent u dan in staat tot betere sportprestaties en sportblessures zullen minder snel voorkomen.

Als aan kleine blessures geen aandacht besteed wordt

Tijdens het sporten wordt het lichaam extra zwaar belast. Dat is de bedoeling ook want na een goed herstel wordt het lichaam steeds sterker en boekt u vooruitgang als u een tijdje sport. Alleen soms pakt het anders uit. Als de belasting te zwaar is, of verkeerd wordt uitgevoerd. Kleine blessures kunnen dan ontstaan waardoor de prestatie vermindert en de gewenste vooruitgang uitblijft. Wordt er geen of onvoldoende aandacht besteed aan de oorzaak hiervan, dan worden die kleine blessures groter met meer klachten tot gevolg.

Effectieve aanpak en preventief onderhoud voor sporters

Hoe beter uw lichaam functioneert, des te beter u presteert tijdens het sporten. Een chiropractor is bij uitstek degene die u helpt aan een soepel en goed werkend lichaam. Door sportblessures effectief aan te pakken en door preventief uw lichaam te ‘onderhouden’.

Maak een afspraak

Laat uw klachten effectief behandelen door een chiropractor en maak nu uw eerste afspraak bij We Care Chiropractie. We staan voor u klaar.

Chiropractie bij sportblessures?

Blijf in beweging en maak nu een afspraak

Blijf ook in beweging met chiropractie en maak nu een afspraak bij We Care Chiropractie. Voor een snelle behandeling van uw sportblessure, u kunt al binnen 24 uur bij ons terecht, of voor effectief onderhoud zodat u langer kunt sporten met betere prestaties.