Neurologische klachten

Neurologische klachten bevatten heel uiteenlopende aandoeningen; van ADD en autisme tot epilepsie, CP, Vertigo of de ziekte van Parkinson. Verschillende klachten maar met een gemene deler: ze hebben een grote invloed op het dagelijks leven. Deze neurologische aandoeningen zijn niet te genezen, maar met chiropractie kunnen wij u wel helpen er beter mee te functioneren.

neurologische-klachten

Chiropractie bij ADD en autisme

ADD en autisme zijn beide neurologische aandoeningen die al op jonge leeftijd van grote invloed op het functioneren kunnen zijn. De mate waarin u of uw kind hier last van heeft, is heel persoonlijk. Onze chiropractische zorg is daarom ook altijd maatwerk waarbij we proberen de blokkades in zenuwbanen op te heffen. Verdwijnen die blokkades dan herstelt daarmee ook de natuurlijke balans in het lichaam en de hersenfuncties. ADD of autisme is daarmee niet genezen, maar u of uw kind heeft daardoor wel minder hinder om de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

Positieve invloed van chiropractie bij neurologische aandoeningen

Veel neurologische aandoeningen zijn degeneratief; de klacht of ziekte verergert en heeft verregaande invloed op onder andere de mobiliteit. De kwaliteit van leven heeft hier in veel gevallen ernstig onder te lijden. Doordat veel neurologische aandoeningen beïnvloed worden door het zenuwstelsel, kan chiropractie daar een positieve invloed op uitoefenen. De aandoeningen verdwijnen niet, maar doordat het zenuwstelsel verbetert ervaart de cliënt wel de positieve effecten daarvan.

Welke neurologische klachten behandelt de chiropractor?

Neurologische klachten waarvoor u terecht kunt bij de chiropractor in onze kliniek zijn onder andere:

  • Ziekte van Parkinson
  • Vertigo (Evenwichtsstoornissen en draaiduizeligheid)
  • CP (Cerebrale Parese)
  • Epilepsie

Verbeterd zenuwstelsel met chiropractie

Blokkades in het zenuwstelsel hinderen de doorstroom van onder meer zenuwprikkels. Die blokkades kunnen heel diverse oorzaken hebben zoals scheefstand van de wervelkolom waardoor het lichaam letterlijk uit balans is. Maar ook andere oorzaken kunnen disbalans van het lichaam als gevolg hebben. Een chiropractor is erop gericht om die blokkades op te heffen door de balans weer terug te brengen. Dit kan onder meer met manipulatie of correctie van delen van het lichaam. Zodra de balans weer terug is en de blokkades de doorstroom niet meer hinderen, kan het zenuwstelsel weer beter functioneren.

Persoonlijke aanpak per cliënt

De frequentie van de behandelingen en de wijze waarop de chiropractor de cliënt behandelt, is afhankelijk van de cliënt zelf; in welk stadium bevindt de aandoening zich en hoe is de algemene conditie. De chiropractor in onze kliniek beoordeelt dit voorafgaand aan de behandeling maar houdt ook tijdens de behandelingen de voortgang nauwgezet bij. Zo wordt elke behandeling constant afgestemd op de mogelijkheden en conditie van de cliënt.

Maak een afspraak

Laat uw klachten effectief behandelen door een chiropractor en maak nu uw eerste afspraak bij We Care Chiropractie. We staan voor u klaar.

Chiropractie bij neurologische klachten?

Maak een afspraak voor uw neurologische klacht

Wilt u weten of uw neurologische klachten ook baat kunnen hebben bij chiropractie? Maak dan een vrijblijvende afspraak. We bespreken dan graag uw situatie en de mogelijkheden van een behandeling door de chiropractor.