Wat is chiropractie en wat doet de chiropractor?

Met chiropractie worden veel klachten behandeld waarna pijn vermindert of zelfs afneemt en u weer beter kunt bewegen. De behandelingen daarvoor zijn manueel; de chiropractor gebruikt zijn handen om een afwijking of blokkade in het lichaam te corrigeren. Hoe dat werkt, leggen wij u hier uit.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die zich richt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Pijnklachten, beperkte beweeglijkheid, neurologische aandoeningen en veel andere klachten kunnen ontstaan of verergeren door een blokkade in de wervelkolom. Zo’n blokkade kan namelijk zenuwbanen hinderen of zenuwen beknellen. Dit belemmert weer lichamelijke functies en kan uitermate pijnlijk zijn. De oorzaak voor een blokkade of beknelling kan heel divers zijn; ziekte, overbelasting, verkeerde (werk)houding of een plotseling trauma. Met chiropractie wordt eerst de oorzaak van uw klacht gezocht waarna de chiropractor u met de hand behandelt.

Wat doet een chiropractor?

De chiropractor is een officieel geschoolde arts die ervaren is in het onderzoeken en corrigeren van blokkades die uw klachten veroorzaken of verergeren. Deze correcties worden ook manipulaties genoemd en worden met de hand uitgevoerd. Door het opheffen van de blokkades kan het zenuwstelsel weer naar behoren functioneren en krijgt u uw beweeglijkheid weer terug. Deze resultaten zijn vaak snel merkbaar, soms al direct na de behandeling! Klachten die door de blokkades veroorzaakt werden zoals bijvoorbeeld hoofdpijn als uw nek vast zat of benauwdheid door een blokkade in de bovenrug, nemen dan ook sterk af.

Wanneer kiest u voor een chiropractor?

Bij pijn aan gewrichten, beperkte beweeglijkheid of blessures als gevolg van trauma of overbelasting, kunt u bij de chiropractor terecht. Niet alle aandoeningen kunnen verholpen worden, maar klachten die door sommige aandoeningen ontstaan weer wel. Ook kan een chiropractische behandeling u fysiek sterker maken waardoor u beter met bepaalde ongemakken kunt omgaan.

Een overzicht van de vele klachten die wij in onze kliniek behandelen, vindt u hier op de website. Twijfelt u of u met uw klacht ook bij ons terecht kan? Bel ons dan, we bespreken het graag persoonlijk met u.

Chiropractie voor volwassen, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s

Chiropractie is geschikt voor alle leeftijden. Voor ouderen, zwangere vrouwen of juist de allerkleinsten worden aangepaste, zachtere technieken gebruikt. Elke levensfase kent zijn eigen aandachtsgebieden en specifieke klachten, die door de chiropractor behandeld kunnen worden. De chiropractor heeft zich hierop toegelegd.

Geen ‘kraker’

Een chiropractor wordt ook wel eens een ‘kraker’ genoemd. Dit komt door het geluid dat te horen kan zijn tijdens een behandeling. In werkelijkheid wordt er natuurlijk niets echt gekraakt. De chiropractor oefent druk uit op bepaalde plekken in de wervelkolom. Het geluid dat u kunt horen, ontstaat doordat de gewrichten een beetje openen waardoor gasbelletjes ontsnappen. Een beetje vergelijkbaar aan de plop van een champagnefles die opent.

Ring Dinger-Techniek

De Ring Dinger is een geavanceerde chiropractische benadering die zich richt op het herstellen van de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom. Onze ervaren chiropractoren gebruiken deze techniek om diepe ontspanning te bevorderen, spierspanning te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Lees meer over de Ring Dinger-techniek

Aanvullende technieken, zoals Rapid Release

De Chiropractor maakt ook gebruik van technieken zoals Rapid Release Therapie om beschadigingen en littekenweefsel in het onderhuidse weefsel op te lossen, zodat u weer soepel kunt bewegen en de energie weer vrij kan stromen.

Zo werkt het bij We Care Chiropractie

Bij We Care Chiropractie staat een team van zorgspecialisten voor u klaar. Natuurlijk onze ervaren chiropractor met daarbij een fysiotherapeut en acupuncturist. Heeft u daarnaast aanvullend onderzoek nodig? Dan verwijzen we u naar ziekenhuizen of klinieken in de regio waar wij goed mee samenwerken.

Uw eerste afspraak, binnen 24 uur

Heeft u een klacht? Bel ons en we plannen uw eerste afspraak. We zijn zo nodig ook ’s avonds en in het weekend geopend. U kunt dus vaak al binnen 24 uur bij ons terecht! Bij uw eerste afspraak vindt er een gesprek plaats waarbij we uw klachten en algehele gezondheid bespreken. Vervolgens vindt een lichamelijk onderzoek plaats zodat de chiropractor een goed beeld krijgt van uw klachten en mogelijke oorzaken.

Na het onderzoek deelt de chiropractor zijn bevindingen met u en bespreekt het behandelplan. Dit houdt het aantal behandelingen in, de periode waarin deze plaatsvinden en of aanvullende zorg geadviseerd wordt. Zoals bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut of acupuncturist. Blijkt uit het onderzoek dat aanvullend onderzoek gewenst is, zoals een röntgenfoto of MRI, dan zullen we u daarvoor verder verwijzen.

De behandelingen

Geheel afhankelijk van uw klachten vindt de behandeling een of twee keer per week plaats. De eerste behandeling kan al gelijk na het onderzoek plaatsvinden! De duur van de behandelperiode verschilt per patiënt en per klacht maar we geven u daarvan vanaf het begin een nauwkeurige indicatie.

Onderhoud als preventie

Zijn de klachten verminderd of bent u hersteld, dan is het belangrijk om uw lichaam goed te onderhouden zodat het risico op herhaling zo klein mogelijk wordt. Dat kan met de zogenoemde onderhoudsbehandelingen. Hierbij wordt uw lichaam steeds weer in balans gezet of gehouden zodat u beter functioneert, minder pijn ervaart en fysiek sterker bent. Ook deze behandelingen vinden bij de chiropractor plaats, vaak met een lagere frequentie dan bij directe klachten.

Maak een afspraak

Laat uw klachten effectief behandelen door een chiropractor en maak nu uw eerste afspraak bij We Care Chiropractie. We staan voor u klaar.

We Care Chiropractie

Plan nu uw behandeling bij de chiropractor

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan snel contact met ons op! Bij We Care Chiropractie staan we voor u klaar!